Oorkonde voor twee werknemers Wijhese Veer

Burgemeester Ton Strien eerde maandag 27 juni tijdens een speciale bijeenkomst twee personen voor hun kordate optreden tijdens een redding van een vrouw die op zondagavond 21 februari met haar auto bij de veerpont in Wijhe het water in reed.

De burgemeester reikte namens de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen oorkondes uit aan Roelf van der Oosterkamp uit Vorchten en Kelly Kuiper uit Olst.  Zij redden de vrouw uit het water die per ongeluk de IJssel in reed terwijl de veerpont aan de andere kant was. Kapitein Roelf van der Oosterkamp zag het ongeluk gebeuren en voer direct terug naar de kant van Wijhe. Daar haalden hij en Kelly de bestuurster uit het water.

De uitreiking vond plaats in aanwezigheid van mevrouw Inez Pijnenburg, burgemeester van Heerde (waarvan Vorchten deel uitmaakt), wethouder Marcel Blind van Verkeer en Vervoer Olst-Wijhe,
de eigenaar van het veerpont en vertegenwoordigers van de hulpdiensten. De burgemeester overhandigde de onderscheidingen met gepaste trots aan Roelf en Kelly: “Mensen zoals jullie zijn letterlijk van levensbelang.  Ik hoop dat jullie handelen ons blijft inspireren en aanspoort om, mocht het zover komen, op eenzelfde koelbloedige manier te reageren.  Daarmee staat onze waardering voor jullie vanmiddag in een breder perspectief namelijk dat wij allemaal gehouden zijn om de medemens in nood tot hulp en redding te zijn.”

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen stelt zich ten doel: “Alles te bevorderen dat kan strekken ter voorkoming van verdrinking en tot ontwikkeling van het reddingwezen voor zover dit op het redden van drenkelingen in de ruimste zin betrekking heeft”. Woorden van gelijke strekking gebruikten de oprichters in 1767 toen ze constateerden dat er in Amsterdam te veel verdrinkingen voorkwamen (ongeveer evenveel als nu in het hele land). Sindsdien beijvert de Maatschappij zich hiervoor door voorlichting over redden en reanimeren, onderzoek en het bekronen van succesvolle redders.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Open dag Historische Vereniging Raalte

Open zaterdag – 29 februari 2010 Zaterdag 29 februari houdt de Historische ...