Weer meerkosten Filmtheater De Viking Deventer nu: 1,4 miljoen

Op 9 maart is de Deventer gemeenteraad geïnformeerd over een bouwtechnische oplossing voor de fundering van het nog nieuw te bouwen Filmtheater de Viking. De afgelopen weken is met de adviseurs en de aannemer het ontwerp voor deze fundering die binnen de randvoorwaarden van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) past, nader uitgewerkt. De aannemer heeft het ontwerp geaccepteerd en de bouwkundige aansprakelijkheid aanvaard.

Ook zijn de financiële consequenties van de vertraging en de fundering in beeld gebracht. De meerkosten voor deze bijzondere fundering bedragen € 1,4 miljoen. Het Deventer stadsbestuur heeft met deze raadsmededeling de financiële consequenties duidelijke gemaakt indien het project stopt en wat de financiële consequenties zijn indien de ontwikkeling wordt afgemaakt. Eerder moest er ook al extra geld bij zoals in januari vorig jaar. Nu dus opnieuw.

extra geld Viking

 

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

PvdA Overijssel wil stationsloketten open houden.

De stationsloketten van Hengelo, Deventer en Zwolle moeten openblijven. Dat wil de ...