Vernieuwde raadzaal gemeente Deventer heropend

Afgelopen woensdagavond is de vernieuwde raadzaal feestelijk heropend. In verband met de nieuwbouw van het Stadskantoor en de verbouwing van het Stadhuis week de gemeenteraad vanaf februari 2014 voor vergaderingen uit naar de Lindeboom in Schalkhaar. Woensdag was er voor het eerst weer een raadsvergadering in de raadzaal van het historische stadhuis. Die is voorafgegaan aan een feestelijke heropening. Architectenbureau OTH kreeg richtlijnen mee van de raad. Zo moest de raadzaal het cachet en uitstraling krijgen van het “Huis van de lokale democratie”.

Daarom vormt Deventer zelf het uitgangspunt voor kleurstelling van de raadzaal. In de bekleding zijn onder andere de kleuren van de IJssel, de natuur en de daken van de stad te herkennen. Met de aanpassing van de raadzaal is meer ruimte gekomen voor publiek. In het hart van de raadsopstelling kreeg de bestaande tekst uit het plafond een nieuwe centrale plek. De tekst “Geen evenwicht dat niet soms even zwicht en compenseert wat louter macht niet keert” werd uitgevoerd in messing en vormt de cirkel van het debat.

Gemeentehuis  raad 23 mrt 2016f

Gemeentehuis raad 23 mrt 2016e Gemeentehuis raad 23 mrt 2016c Gemeentehuis raad 23 mrt 2016b Gemeentehuis raad 23 mrt 2016a

 

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Deventer Huisgenoten genoodzaakt om te stoppen met lounge en instroom niet vitale ouderen.

Deventer Huisgenoten is met haar huiskamerformule een succesvol voorbeeld van een gemeenschap ...