Dorp Luttenberg behoudt voorzieningen door samenwerking

Op 19 februari bracht de Statenfractie van het CDA in het kader van de werkbezoeken “Samen Overijssel” een bezoek aan het dorp Luttenberg. De dorpsbewoners hebben laten zien hoe zij zelf het dorp in alle opzichten leefbaar en toekomstgericht kunnen houden. Niet alleen de vitale voorzieningen zoals winkels, horeca en zorg zijn aanwezig, maar is veel meer dan dat. Ook een sportcomplex met een sporthal en buitenzwembad, een kunstgrasveld, beachvolleybalterrein, open luchttheater zijn in het dorp aanwezig. Het bijzondere is dat al deze voorzieningen worden beheerd en onderhouden door vrijwilligers. Statenlid Jeroen Piksen: “Het dorp Luttenberg mag zichzelf met recht en rede de parel van Salland noemen!”

Uitdagingen
Tijdens een wandeling langs de verschillende voorzieningen werd de CDA Statenfractie bij gepraat dor de verschillende verenigingen en stichtingen. Naast de succes werden ook de uitdagingen waar het dorp voor staat besproken. Het vinden van vrijwilligers blijkt lastig en ook de realisatie van senioren woningen is niet gemakkelijk. Woningstichtingen investeren daar niet meer in en andere geldmiddelen zijn moeilijk te vinden. De CDA-fractie deed de toezegging hier nog eens goed naar te kijken.

Eigen initiatief
Het CDA is groot voorstander van de de manier waarop de bewoners van Luttenberg hun verantwoordelijkheid nemen en zelf initiatief nemen de leefbaarheid van het dorp aan te pakken. “De aanpak van Luttenberg ondersteunt onze support en inzet voor sociale kwaliteit, het noaberschapsfonds en initiatieven van onderop”, aldus fractievoorzitter Martin Reesink.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

PvdA Overijssel wil stationsloketten open houden.

De stationsloketten van Hengelo, Deventer en Zwolle moeten openblijven. Dat wil de ...