Celstraffen van 8 jaar in hoger beroep op gewelddadige woningoverval in Wijhe

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep celstraffen van acht jaar geëist tegen twee mannen van 28 en 22 jaar voor een zeer gewelddadige woningoverval in Wijhe. De twee mannen worden ook verdacht van een aantal andere feiten. Bij een overval op 11 maart 2014 waren hoogbejaarde broers het slachtoffer. De verdachten drongen toen de woning van de twee broers in Wijhe binnen. De twee broers van 85 en 82 jaar, werden geschopt, geslagen en bedreigd met een pistool en een mes. Ze werden gekneveld achtergelaten. De buit bestond uit geld, een sleutel en een glucosemeter.

De oudste broer liep letsel op door afweren van klappen. De jongste moest met ernstig letsel naar het ziekenhuis. De rechtbank veroordeelde de oudste verdachte tot 6 jaar cel en sprak de ander vrij. De eerder tot 6 jaar veroordeelde oudste dader ging in hoger beroep. In de zaak van de vrijgesproken verdachte ging het Openbaar Ministerie in hoger beroep. Er bleek voldoende bewijs in het dossier dat de twee verdachten linkt aan betrokkenheid bij de overval. De verdachten zijn ook geen onbekende voor justitie. Zij zijn eerder veroordeeld voor gewelds- en vermogensdelicten. In het nadeel van verdachten wordt gewogen dat zij geen verantwoording willen nemen voor wat zij hebben gedaan. De uitspraak is over twee weken.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Auto klapt frontaal tegen een boom bij Heeten

Een automobilist is vrijdagmorgen tegen een boom aangereden op de Spanjaardsdijk bij ...