Nieuwjaarsreceptie gemeente Olst-Wijhe

Maandagavond sprak burgemeester Ton Strien van de gemeente Olst-Wijhe krachtige en pakkende woorden in zijn toespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Hij refereerde aan het nummer van Claudia de Breij, ‘Mag ik dan bij jou’ en gaf de aanwezigen stof tot nadenken: als we ons zo vereenzelvigen met het verlangen naar een plaats om te schuilen, is het dan niet nog beter om af te spreken dat er geen oorlog komt, er geen uitsluiting plaatsvindt en mensen niet hoeven te worden wat ze nooit geweest zijn. Kortom, dat we uitspreken dat in Olst-Wijhe iedereen er mag zijn en dat voor wie dat nodig heeft – om in Claudia’s woorden te spreken – we een kamer vrijhouden.

De afgelopen jaren vond de nieuwjaarsreceptie plaats in het gemeentehuis in Wijhe. Dit jaar is gekozen voor een andere aanpak in samenwerking met ut Huus in Olst. Het Holstohus bestaat 10 jaar en in dat kader hebben we de handen ineen geslagen om gezamenlijk toe te werken naar een huiselijke nieuwjaarsreceptie. Een receptie die voor iedereen toegankelijk is. Het Holstohus was één grote gezellige huiskamer voor de inwoners van Olst-Wijhe. Ruim 360 inwoners, relaties en collega’s bezochten de bijeenkomst om op het nieuwe jaar te proosten.

Ook waren er tien bijzondere verhalen van inwoners om te lezen en te beluisteren. Het ene verhaal bekender dan het ander, maar stuk voor stuk uniek en hartverwarmend. De verhalen en ook de foto’s van deze avond kunt u vinden op de site van ut Huus. De nieuwjaarsreceptie is tot stand gekomen in samenwerking met ut Huus, fotoclub Stijl, Overkempe, Het Goed uit Wijhe en Stichting Behoud Olster Dorpskerk.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Online wegwijzer voor ondernemers …inDeventer!

Deventer Marketing heeft in samenwerking met het Ondernemershuis Deventer een nieuwe website ...