Den Haag : 5 juni 2009 Tweede Kamer, hoorzitting thuiszorgorganisatie Meavita. Loek Hermans. © foto Roel Rozenburg

Hermans waarnemend burgemeester Zutphen

Loek Hermans (VVD) is per 1 februari waarnemend burgemeester van Zutphen. Hermans blijft maximaal negen maanden actief op die functie. Dat heeft commissaris van de koning Clemens Cornielje van de provincie Gelderland bekendgemaakt. De gemeente Zutphen noemt Hermans een “daadkrachtige persoonlijkheid met een stevig bestuurlijk netwerk op landelijk en regionaal niveau en contacten in het midden- en kleinbedrijf”. De 64-jarige Hermans stapte vorige maand op als fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer. Hij was onder druk komen te staan nadat de Ondernemingskamer van het hof in Amsterdam vaststelde dat er sprake was van wanbeleid bij thuiszorgorganisatie Meavita.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

BBB: Huidige politiek is verantwoordelijk voor ontboering van Nederland

Zestienduizend boerenbedrijven hebben geen opvolger. Deze cijfers die het CBS vandaag heeft ...