Samenwerking Wijhe ‘92 en Gastvrij Wijhe

Afgelopen maandag 7 december is in de kantine van Wijhe ’92 een unieke samenwerkingsovereenkomst getekend tussen het winkelgebied ‘Gastvrij Wijhe’ en de grootste sportvereniging van Wijhe: Wijhe ’92. Met het tekenen wordt een samenwerking bekrachtigd die in het teken staat van ‘Commercieel Noaberschap’. Op uiteenlopende manieren gaan de twee partijen zich de komende 5 jaar voor elkaar inzetten.

“De leefbaarheid en aantrekkelijkheid van het dorp worden onder andere bepaald door een goed georganiseerde en veelzijdige vereniging als Wijhe ‘92, maar ook door een aantrekkelijk winkelgebied met een kwalitatief en veelzijdig winkelaanbod, levendige horeca en interessante evenementen. In de huidige tijd wordt dit nog wel eens, onbewust, als vanzelfsprekendheid gezien”, aldus Tiny Bergevoet voorzitter van Gastvrij Wijhe. Ze vervolgt: “Voor het behouden van een aantrekkelijk winkelgebied, maar ook voor het dagelijks functioneren van een sportvereniging geldtdat er veel vrijwilligersinzet en ondernemerschap nodig zijn.” Martin Westerbeek, voorzitter van Wijhe ’92 sluit hier op aan en zegt: “Door de krachten te bundelen en gebruik te maken van elkaars kwaliteiten, wordt de verbinding tussen het winkelgebied en de sportvereniging versterkt”. Gastvrij Wijhe

Door de naamverbinding wordt het winkelgebied ‘Gastvrij Wijhe, winkelen-beleven-genieten’, beter zichtbaar in het dorp (bij leden van Wijhe ’92 en hun families) en wordt de bekendheid in de omgeving, mede door inzet van Wijhe ’92 leden, actief vergroot. De handbaltak van de vereniging speelt sinds dit seizoen bijvoorbeeld ook onder de nieuwe naam Gastvrij/Wijhe ‘92. Ook zal het logo van Gastvrij Wijhe middels magneetborden nadrukkelijk zichtbaar zijn op de auto’s die in het weekend rijden naar de uitwedstrijden. Daarnaast komen er nieuwe aankondigingsborden op de invalswegen van het dorp. Ook tijdens evenementen ondersteunen beide partijen elkaar.

Voor Gastvrij Wijhe is deze samenwerking onderdeel van een integraal project ter versterking van de kwaliteit van het winkelgebied en ter bestrijding van de leegstand. Zij verbindt zich op deze wijze nadrukkelijk met haar directe omgeving en werkt op een actieve wijze aan het vergroten van de binding met de lokale en regionale consument. Deze unieke samenwerking wordt de komende maanden verder geïmplementeerd

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

PvdA Overijssel wil stationsloketten open houden.

De stationsloketten van Hengelo, Deventer en Zwolle moeten openblijven. Dat wil de ...