Geen inspraak mogelijk: 250 asielzoekers in voormalig Auping pand Deventer

De gemeente Deventer heeft zonder vooraf te informeren bij omwonenden besloten om in het voormalige Auping pand aan de Laan van Borgele tijdelijk onderdak te bieden aan 250 asielzoekers. Ongeveer 828 huishoudens in de omgeving van het Auping pand hebben dinsdagmiddag tussen 13.30 en 17.00 uur deze brief in de brievenbus gekregen van de gemeente. Vanavond is er in het Auping pand van 19 tot 21 uur een inloopbijeenkomst voor omwonenden die daar in de gelegenheid worden gesteld om vragen te stellen aan aanwezige deskundigen.

Er is dus vanavond helemaal geen inspraak mogelijk. Dat betekent dat er dus op de manier zoals het ook in de gemeente Den Haag ging vanavond gebabbeld kan gaan worden met aanwezigen. Het college heeft overigens in haar collegeakkoord staan dat belangrijke beslissingen eerst zullen worden voorgelegd aan de bevolking. Maar in dit geval gebeurde dat dus niet. De gemeente Deventer geeft straks onderdak aan bijna 1000 asielzoekers.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Inhoud 435ste uitzending Salland Sport (17 januari 2020)

Vanmiddag start om 14.00 uur een nieuwe uitzending van Salland Sport! We ...