AZC in Raalte lijkt zo goed als zeker

Volgens de website jouwregiocentraal.nl is de komst van een AZC met 950 bewoners op industrieterrein De Zegge VII in Raalte zo goed als zeker. De raad bespreekt het plan van het college en dat plan lijkt brede steun te krijgen. De raad wil wel voorwaarden toevoegen aan het principebesluit. Dat zijn het betrekken van omwonenden bij de uitwerking van de plannen, een veilig klimaat in en om het azc en een verkeersveilige loop- en fietsroute.

In de voorwaarden is ook opgenomen dat er voldoende verlichting in de omgeving moet zijn en dat het azc beveiliging krijgt. Bovendien mag de komst van een azc de functie van het bedrijventerrein niet onder druk zetten. Het azc moet ook positieve invloed op het plaatselijk bedrijfsleven hebben. Er moet een principebesluit genomen worden. Dat betekent dat het college, als de raad akkoord gaat, de komende maanden de plannen verder uit kan werken. In april/mei 2016 wordt er een definitief besluit genomen.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Deventer Huisgenoten genoodzaakt om te stoppen met lounge en instroom niet vitale ouderen.

Deventer Huisgenoten is met haar huiskamerformule een succesvol voorbeeld van een gemeenschap ...