Vernieuwde raadzaal gevuld met Deventer boeken

De vernieuwde gemeentelijke raadzaal krijgt weer een bibliotheek. Deze bibliotheek moet ingericht worden door inwoners van Deventer zelf, zowel jong als oud. Ook verenigingen, organisaties en scholen kunnen bijdragen door boeken hiervoor in te leveren. Na een verbouwing van ruim een jaar gaat de gemeenteraad in januari 2016 weer vergaderen in de raadzaal van het Stadhuis.

Burgemeester Andries Heidema: “Als raad willen wij het bibliotheekkarakter van de raadzaal behouden. Daarom zijn we op zoek naar bijdragen in boekvorm van inwoners zelf. Voorbeelden zijn themaboeken, jubileumboeken, boeken over wijken, dorpen of verenigingen. Maar scholen kunnen ook zelf iets maken. Met bijvoorbeeld tekeningen, foto’s, opstellen of een oproep aan de raad.”

Oproep Aan De Raad
De gemeenteraad roept scholen ook op om samen met leerlingen aan te geven wat zij van de gemeenteraad de komende jaren verwachten. Deze Oproepen Aan De Raad worden in speciaal daarvoor gemaakte hardkartonnen boxen aangeboden aan de raad. Na de opening van de vernieuwde raadzaal gaat de raad met de jeugd en jongeren en het onderwijs werk maken van de Oproep aan de Raad.

De Raadzaal was lange tijd de boekenzaal van de Stads- en Athenaeumbibliotheek. Na de restauratie in de jaren 1980-1982, was die oude functie goed terug te zien in de wanden van de Raadzaal. Ze stonden vol boeken en banden, oud en nieuw.

Het aanleveren van de bijdragen vindt op een nog nader te bepalen dag in januari 2016 plaats, bij de officiële ingebruikname van de Raadzaal. Het melden van de bijdrage kan tot uiterlijk 9 november. Om boeken in te leveren kan er contact worden opgenomen met Maaike van der Meer, projectleider bij de gemeente, tel:0570-693301; e-mail: mje.van.der.meer@deventer.nl

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Online wegwijzer voor ondernemers …inDeventer!

Deventer Marketing heeft in samenwerking met het Ondernemershuis Deventer een nieuwe website ...