Orkestendag accordeon en mondharmonica in Luttenberg

Muziekliefhebbers komen helemaal aan hun trekken op zondag 11 oktober. De festivalcommissie afdeling Overijssel van de Nederlandse Organisatie Voor Accordeon en Mondharmonica (N.O.V.A.M) organiseert een orkestendag in gemeenschapscentrum Elckerlyc in Luttenberg. Niet minder dan drie regionale accordeonverenigingen zetten hun beste beentje voor.  In de ochtend worden onder de bekwame leiding van Ronald van Overbruggen gezamenlijk enkele mooie muziekstukken ingestudeerd. Van Overbruggen, wonend in Helmond, docent accordeon aan het Fontys conservatorium Tilburg, is een autoriteit op dit gebied. Eerder (in 2013) was de orkestendag te Luttenberg (ook onder zijn leiding) heel succesvol.

Om 14:00 uur presenteren de drie orkesten zich met een eigen gevarieerd muziekprogramma. Het spits wordt afgebeten door “De Almelonia’s (Almelo), vervolgens speelt “Kunst en Vermaak” (Zwolle) en tenslotte “Accordeola” (Lemelerveld). Na een korte pauze wordt het optreden afgesloten met de uitvoering van de ‘s-ochtends gezamenlijk ingestudeerde muziek. Dat wordt dus een orkest van behoorlijk omvang. Het geheel wordt weer vakkundig aan elkaar gepraat door Marcel Veldkamp. De toegang (vanaf 14:00 uur) is gratis.

Mondharmonica: Maar er is meer, met name voor degenen die graag eens willen kennismaken met actief muziek maken. Hans – “homesick” – de Vries, een landelijk bekend musicus en mondharmonicaconsulent bij de N.O.V.A.M. geeft een workshop. Iedereen is welkom ook de mensen die absoluut nog nooit een mondharmonica in handen hebben gehad. Hans de Vries vertelt de deelnemers alles over dit handige muziekinstrument en gaat de uitdaging aan dat iedereen iets ten gehore kan brengen.

Deelname kost € 15,=. En voor die prijs ontvangt de deelnemer ook nog een splinternieuwe mondharmonica die mee naar huis mag. Aanvang workshop 10:30 uur ook in gemeenschapscentrum Elckerlyc. Betaling ter plaatse. Workshop deelnemers mogen het middagprogramma (accordeonorkesten) ook gratis bijwonen.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

100.000 mensen waarschuwden anderen via CoronaMelder

100.000 mensen waarschuwden anderen via CoronaMelder 100.000 mensen die positief zijn getest ...