Marc Jan Ahne (D66) stapt op als burgemeester van Ommen

Marc Jan Ahne (D66), de burgemeester van Ommen is opgestapt omdat er een financieel onderzoek naar hem loopt. Dat meldde de provincie Overijssel woensdag. Ahne bood dinsdag bij de commissaris van de Koning zijn ontslag aan. Het onderzoek zou gaan om een persoonlijke financiële kwestie, volgens de provincie. In zijn positie als burgemeester vindt Ahne dat hij geen onderwerp van onderzoek kan zijn.

Commissaris Ank Bijleveld respecteert zijn besluit en overlegt binnenkort met het bestuur van de gemeente over de situatie. Ahne stapte zelf naar het provinciehuis om zijn ontslag aan te bieden. Over het justitieel onderzoek kan en wil de provincie verder niets kwijt, meldde een woordvoerder. De locoburgemeester van Ommen neemt vanaf woensdag de taken van Ahne over.

Eerdere berichtgeving:

Ahne spil in financieel wanbeleid gemeente Deventer

Ahne vergeet te betalen bij plaatselijke bouwmarkt.

 

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Deventer Huisgenoten genoodzaakt om te stoppen met lounge en instroom niet vitale ouderen.

Deventer Huisgenoten is met haar huiskamerformule een succesvol voorbeeld van een gemeenschap ...