SallandGlas in overleg met CIF over glasvezelnetwerk

CIF maakt bekend dat het met SallandGlas, het glasvezelinitiatief in de gemeentes Raalte, Olst-Wijhe en Deventer, in overleg is. SallandGlas wil gebruikmaken van het aanbod van glasvezelaanbieder CIF om het buitengebied van Salland te voorzien van een glasvezelnetwerk. De ruim 6.000 huishoudens op afgelegen plekken kunnen daardoor eenzelfde aanbod krijgen als in het aangrenzende glasvezelgebied dat is uitgerold door Cogas, geeft CIF aan.

Zodra de helft van de bewoners zich heeft ingeschreven, wordt begonnen met de graafwerkzaamheden. Echter voordat het inschrijvingsproces start, moeten er afspraken worden gemaakt met de gemeentes Raalte, Olst-Wijhe en Deventer over zaken zoals graafwerkzaamheden, leges en herbestrating.

Om de aanleg van glasvezel financieel haalbaar te maken, wordt van bewoners in het buitengebied een maandelijkse vastrechtvergoeding van 9,95 euro gevraagd. Dit bedrag is gekoppeld aan het abonnement bij een dienstenaanbieder. Het is op dit moment nog niet bekend welke dienstenaanbieders meedoen en op welke termijn bewoners worden benaderd met het nieuwe aanbod. SallandGlas verwacht dit in de komende maanden bekend te maken.

SallandGlas is het bewonersinitiatief binnen de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer en wordt vertegenwoordigd door afdelingen van het Plaatselijk Belang binnen alle gemeentes. Het initiatief tracht al langere tijd voldoende steun en financiële middelen te verzamelen om het buitengebied van glas te voorzien. Reggefiber heeft de kernen van de drie gemeentes al van FTTH voorzien.

SallandGlas ziet de beoogde samenwerking met CIF als een grote doorbraak, omdat er in dat geval sprake is van een lager inschrijvingspercentage, een lagere vastgoedrechtvergoeding en met meer keuze uit het aantal dienstenaanbieders dan tot nu toe ingeschat.

Afgelopen maand kondigde investeringsmaatschappij CIF aan dat het gemeentes en bewoners wil helpen bij het aanleggen van glasvezel op afgelegen plekken die tot voor kort te kostbaar bleken.  Bron: Telecompaper.nl

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Heilige Lebuinus Parochie op weg naar 2025

FOTO: archief De Lebuinusparochie gaat een nieuwe toekomst tegemoet, waarin heel veel ...