Tentoonstelling Boekdrukkunst bij de SIED Deventer

De SIED, de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer, organiseert een tentoonstelling over Boekdrukkunst. Op 12 en 13 september 2015 vindt u alles over het grafische ambacht en de grafische industrie in het gebouw van de SIED, Pothoofd 121, 7411 BK Deventer. De tentoonstelling maakt onderdeel uit van het Deventer programma van Open Monumentendag. Het thema van Open Monumentendag 2015 is Kunst en Ambacht. Deventer heeft een eeuwenlange traditie als drukkersstad, en tot de dag van vandaag is de grafische industrie een belangrijke bedrijfstak in de stad.

Films en materialen van drukkerij de Lange, drukkerij Salland, drukkerij Woertman en Roto Smeets geven u het beeld van de grafische industrie. Kom kijken bij de mobiele drukkerij met loden letters waar bierviltjes en boekenleggers gedrukt worden, of bekijk het proces van papierscheppen. Opening op zaterdag 12 september, om 10.00 uur.  Op zaterdag 12 september om 10 uur wordt de tentoonstelling officieel geopend door dhr. Harjo Pinkster, vm. directeur van Drukkerij Salland De Lange. De tentoonstelling is op zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.  Tip: kom op de fiets.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Duckrace Junior Kamer Vechtdal een doorslaand succes

De door de JCI Vechtdal georganiseerde Duckrace in de Ommense Vecht was ...