Nog geen groen licht voor Aldi Raalte

De Raad van State heeft het bestemmingsplan voor de nieuwbouw en uitbreiding van de Aldi in Raalte geschorst. Dat is het gevolg van bezwaren door een buurtbewoner. De gemeente moet binnen twintig weken de onderbouwing van het bestemmingsplan verbeteren, meldt dagblad De Stentor. Het gaat volgens deze krant om twee aanvullingen: de maximale bouwhoogte, en nader onderzoek naar het woon- en leefklimaat ter hoogte van de woning van de bezwaarmaker. Vooral opmerkingen over geluidsoverlast ten opzichte van de huidige situatie zijn onvoldoende onderbouwd, aldus de Raad van State.

De buurtbewoner die bezwaar maakt kijkt uit op de laad- en losplaats voor vrachtwagens van Aldi. De Aldi wil de supermarkt uitbreiden van 600 naar 900 vierkante meter winkelvloeroppervlakte. Aan de Schapenstraat, tegenover degene die bezwaar maakt worden drie bestaande panden gesloopt om ruimte te maken voor die uitbreiding. Aan die zijde komt een overdekte laad- en losplaats voor vrachtwagens, met daarboven zeven appartementen.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Auto klapt frontaal tegen een boom bij Heeten

Een automobilist is vrijdagmorgen tegen een boom aangereden op de Spanjaardsdijk bij ...