Deventer en Carinova maken afspraken

Carinova gaat binnen een week weer het oorspronkelijke aantal uren huishoudelijke hulp bieden aan mensen die bezwaar hebben tegen het verminderen daarvan. Dat hebben wethouder Jan Jaap Kolkman en de Raad van Bestuur van Carinova afgesproken. De eerder afgesproken financieringssystematiek blijft van kracht. Gemeente en Carinova zetten de goede samenwerking met vertrouwen voort.

Bij de herbeoordeling van het benodigde aantal uren huishoudelijke hulp is onvoldoende gekeken naar de persoonlijke situatie. Dat gaan medewerkers van de gemeente de komende maanden alsnog doen. Op grond van die individuele beoordeling wordt vervolgens vastgesteld hoeveel uur huishoudelijk hulp nodig is. Zo lang blijft het aantal uren van vóór 1 juli van kracht. Uitgangspunt is en blijft dat het benodigde aantal uren huishoudelijke hulp voldoende is om het huis schoon te maken zodat de cliënt tevreden is.

De afspraken met Carinova gaan over de cliënten die allemaal vóór 1 juli een herindicatie kregen. Nieuwe aanvragers kunnen op grond van een persoonlijk gesprek met een medewerker van het Wijkteam een kortingsbon krijgen waarmee zij zelf huishoudelijke hulp kunnen inhuren voor een vastgesteld aantal uren.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

PvdA Overijssel wil stationsloketten open houden.

De stationsloketten van Hengelo, Deventer en Zwolle moeten openblijven. Dat wil de ...