Linderveld gronden bij Schalkhaar gaan in de verkoop

FOTO: archief SallandTV. Het stadsbestuur van de gemeente Deventer heeft een voorstel aan de raad gedaan om de gemeentelijke gronden in Deventer Noordoost te gaan verkopen. Dit gebied is ook bekend als het Linderveld en was eerder dit jaar nog in het nieuws toen het college het plan had opgevat de gronden te verkopen aan een projectontwikkelaar die er een bungalow en wildlifepark van wilde maken.
Dit ging toen niet door, maar nu wil het college de gronden toch de verkoop in doen.

De huidige bestemming van de gronden blijft volgens het college gehandhaafd namelijk die van agrarisch. De gronden moeten als een totaalpakket worden aangeboden, maar het moet ook mogelijk zijn om de gronden in delen te kunnen verkopen. Er staat in de stukken dat er wel sprake moet zijn van opbrengstmaximalisatie, dus het moet zoveel mogelijk opbrengen. De gemeenteraad wordt gevraagd om wensen en bedenkingen kenbaar te maken, daarvoor moet een apart document komen.

Arusha Wildlife Koerkamp lettele L

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

PvdA Overijssel wil stationsloketten open houden.

De stationsloketten van Hengelo, Deventer en Zwolle moeten openblijven. Dat wil de ...