13 aanhoudingen na voetbalevenement op de Brink Deventer

Bij ongeregeldheden en vechtpartijen na afloop van het voetbalevenement op de Brink (GAE) werden van donderdagavond 9 juli op vrijdagmorgenvroeg 10 juli, 13 aanhoudingen verricht. Een 33-jarige man uit Deventer werd aangehouden voor poging doodslag nadat hij een medewerker van een horeca ernstig verwondde met een bierglas. Een 59-jarige man uit Bovensmilde, die zich met zijn aanhouding bemoeide en daarna fors verzet pleegde, werd eveneens ingerekend.

Vier van de overige aangehouden mannen (in de leeftijd van 17 tot 42 jaar) weigerden op vordering van de politie te vertrekken; 3 beledigden dienstdoende politiemensen; 1 werd aangehouden voor openlijke geweldpleging; 1 voor mishandeling (gericht op medewerkers van het evenement), 1 voor vernieling en 1 voor verstoring van de openbare orde. Een aantal van hen is na verhoor met een schikking in vrijheid gesteld; de anderen zijn in afwachting van hun verhoor ingesloten. Tegen hen is een nader onderzoek gestart.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Deventer Huisgenoten genoodzaakt om te stoppen met lounge en instroom niet vitale ouderen.

Deventer Huisgenoten is met haar huiskamerformule een succesvol voorbeeld van een gemeenschap ...