Witteveen+Bos geeft productiewater een tweede leven

Advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos uit Deventer heeft een contract getekend met het Kazachse NCOC NV (North Caspian Operation Company) voor het opstellen van een Front End Engineering Design (FEED) van een moderne waterzuivering- en recyclinginstallatie. Met deze installatie kan NCOC hun geproduceerde afvalwater maximaal hergebruiken. NCOC – eigendom van CNPC, Eni, ExxonMobil, Inpex, KazMunaiGaz, Shell and Total – produceert dit afvalwater op hun belangrijkste productielocatie op het vasteland van Kazachstan, op 40 kilometer ten oosten van de stad Atyrau.

De nieuwe waterzuivering zal bijdragen aan een nieuwe eis voor waterhergebruik als onderdeel van het waterbesparing- en recyclingplan van NCOC. De nieuwe installatie zal gestript zuur water en een zoutwaterstroom uit een bestaande waterzuivering behandelen met behulp van innovatieve zuiveringstechnieken. Het schone water dat hierdoor ontstaat kan gebruikt worden voor de productie van gedemineraliseerd water. De procesinstallaties komen te staan in een gebouw ter grootte van een voetbalveld, dat verwarmd wordt met warmte uit het proces.

Zowel vanuit het kantoor in Deventer als vanuit het kantoor in Atyrau, Kazachstan, werkt een groot multidisciplinair team ingenieurs van Witteveen+Bos samen aan dit project. De waterzuiveringspecialisten werken binnen een strakke planning intensief samen aan het ontwerppakket dat in de zomer van 2015 afgerond wordt. Het ontwerp wordt in 3D gemaakt, waardoor het mogelijk is om visueel door het model te lopen. Verschillende veiligheids- en beschikbaarheidstudies zorgen ervoor dat de zuiveringsinstallatie veilig en duurzaam is. Met dit project breidt Witteveen+Bos haar werkzaamheden op het gebied van waterrecycling in de industrie verder uit.

 

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

PvdA Overijssel wil stationsloketten open houden.

De stationsloketten van Hengelo, Deventer en Zwolle moeten openblijven. Dat wil de ...