De winnaars van het Jeugdmuziekconcours Oost

Zaterdag 20 juni vond de afronding plaats van het Jeugdmuziekconcours Oost (JMCO), een wedstrijd voor muziekensembles uit de oostelijke provincies in de leeftijd tot en met 20 jaar. De zeven ensembles die uit 2 voorronden waren geselecteerd kregen die dag een intensieven training en coaching o.l.v. muzikanten van het Dudok Kwartet. De dag werd afgesloten met een Finaleconcert in de Deventer Schouwburg voor publiek en een deskundige jury. Het concert werd geopend met een gastoptreden van percussie-ensemble Nyaraby en tijdens het juryberaad speelde het Dudok Kwartet.

Na het Finaleconcert werden de twee prijswinnaars bekendgemaakt, waarbij vooral was gelet op samenspel, repertoirekeuze, techniek en zuiverheid. Ensemble c.c. uit Kampen werd tot winnaar uitgeroepen in de jongste categorie en het harpduo Sanne & Linde uit Apeldoorn tot winnaar van de oudste categorie. De winnende ensembles ontvingen een waardebon voor een professionele cd-opname uit handen van juryvoorzitter Frank Deiman.  En voor alle ensembles die meededen aan het Finaleconcert is er een professionele video-opname van het Finaleconcert.  JMCO is een co-productie van: Leeuwenkuil, Kaliber Kunstenschool, Markant Apeldoorn, ArtEZ Conservatorium en Bureau Kunstcircuit.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Vanaf juni weer ruime programmering bij Zwembad Tijenraan

Vanaf dinsdag 2 juni start Zwembad Tijenraan weer een uitgebreide programmering op. ...