Isabelle Renate la Poutré wint Aanmoedigingsprijs 2015

De Aanmoedigingsprijs die eens in de twee jaar door Bureau Kunstcircuit uitgereikt met het doel veelbelovende (amateur-) kunstenaars een extra stimulans te geven is dit jaar gegaan naar filmmaker en fotografe Isabelle Renate la Poutré.

Onder luid applaus ontving Isabelle Renate donderdagavond in het Burgerweeshuis de prijs van €2000 uit handen van wethouder Liesbeth Grijsen. Voor de Aanmoedigingsprijs 2015 waren drie kandidaten genomineerd: naast Isabelle Renate, singersongwriter de Reisgenoot (Maarten van Veen) en muzikant/liedschrijver Rob Dekay Hameka.

Isabelle Renate heeft de prijs gekregen omdat zij een zeer talentvolle filmmaker en fotograaf is. Haar werk getuigt van een grote mate van ambitie, betrokkenheid met het onderwerp en passie. Haar recente ontwikkeling om naast filmwerk zich ook toe te leggen op fotografie werd door de commissie zeer gewaardeerd. Haar fotowerk heeft een eigen signatuur en getuigt van vakmanschap, haar werkwijze wortd omschreven als discreet. Isabelle Renate is ook oprichter van Burger TV, is betrokken bij de stad en is bereid haar kennis te delen. De geldprijs, dit jaar gesponsord door het Deventer ICT-bedrijf Topicus, mag naar eigen inzicht besteed worden.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Auto klapt frontaal tegen een boom bij Heeten

Een automobilist is vrijdagmorgen tegen een boom aangereden op de Spanjaardsdijk bij ...