GA Eagles wil lening omzetten in garantstelling

Go Ahead Eagles wil de, vorig jaar toegekende, gemeentelijke lening voor de vernieuwbouw omzetten in een gemeentelijke garantstelling. De club kan de benodigde € 6 miljoen ook lenen bij de Nederlandse Waterschapsbank. En dat voor een veel aantrekkelijker rente. “Dat scheelt ons op jaarbasis tonnen”, zegt Hans de Vroome die binnen de club de vernieuwbouw trekt. Voorwaarde is wel dat de gemeente Deventer garant staat. “Hierover zijn wij op dit moment met het college van Burgemeester en Wethouders in gesprek”.

De mogelijkheid om geld te lenen bij de Nederlandse Waterschapsbank deed zich eerst recent voor. “Wij beseffen ons heel goed dat wij de gemeente met dit verzoek opnieuw aan het werk zetten. Maar een kans als deze mag je gewoon weg niet laten lopen. Dat past niet bij het behoedzame financiële beleid dat wij als club voeren. En bovendien: de belangrijkste goals worden in de laatste minuut gemaakt”, aldus Hans de Vroome.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Auto klapt frontaal tegen een boom bij Heeten

Een automobilist is vrijdagmorgen tegen een boom aangereden op de Spanjaardsdijk bij ...