Zwemwaarschuwing voor de IJssel

De nevengeulen langs de IJssel en het gebied eromheen vormen een prachtig recreatiegebied. Toch zijn er ook gevaren. Daarom is het verboden te zwemmen in de IJssel. Zwemmen in de nevengeulen is niet zonder risico en wordt sterk afgeraden. De geulen zijn niet ingericht als zwemwater.

De nieuwe geulen kunnen gevaarlijk zijn. Er bestaat gevaar voor het afkalven van de oevers en er kunnen onverwachte dieptes zijn. De kwaliteit van het water wordt niet gecontroleerd. De geulen zijn dus niet bedoeld als zwemwater. Als u het water ingaat, doet u dat op eigen risico.

Zwemmen in de IJssel is verboden. Door de sterke stroming en draaikolken lopen zwemmers in de rivier gevaar, maar ook de onderstroom die passerende schepen veroorzaken, is gevaarlijk. Vaak wisselt de temperatuur van het rivierwater sterk. Hierdoor lopen mensen in het water het gevaar om kramp te krijgen en onderkoeld te raken.

 

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

PvdA Overijssel wil stationsloketten open houden.

De stationsloketten van Hengelo, Deventer en Zwolle moeten openblijven. Dat wil de ...