Deventer meest onveilig door “billenknijper”

De gemeente Deventer is volgens de misdaadmeter van het AD de meest onveilige gemeente van de provincie Overijssel. Maar volgens burgemeester Andries Heidema is dat niet helemaal terecht. ‘Dat komt volgens hem door de billenknijper’. Het aantal zedenmisdrijven in Deventer ging in de statistieken van 49 naar 85. Er kwamen 60 aangiftes binnen op naam van de billenknijper. De billenknijper was een man die vrouwen in de billen kneep en er daarna vandoor rende. Andries Heidema gaf bij de regionale publieke omroep RTV Oost aan dat het gevoel van veiligheid in Deventer juist goed is (volgens de misdaadmeter van het AD is het landelijke gevoel van onveiligheid 23% tegenover 16,2% in Deventer). ‘ Deventer voert de ranglijst voor Overijssel volgend jaar niet meer aan’, zo stelde hij.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

PvdA Overijssel wil stationsloketten open houden.

De stationsloketten van Hengelo, Deventer en Zwolle moeten openblijven. Dat wil de ...