Weer nepgeld in de boeken van de gemeente Deventer?

De fractie van Deventer Belang denkt dat de verkoop van grond van de gemeente Deventer aan Intratuin sprookjesgeld betreft. Het gaat daarbij om de verkoop van de grond langs het knooppunt met de Holterweg en de N348. Deze grond is destijds gebruikt als tijdelijke opslag van vervuild slib uit de havens van Deventer. De gemeente is al sinds 2012 bezig met de verkoop van de grond en heeft inmiddels het bedrijf Intratuin bereid gevonden als koper op te treden.

Volgens de eigenaar van Intratuin is de daadwerkelijke overdracht van de grond alleen nog afhankelijk van een aantal vergunningen die de gemeente moet afgeven. De gemeente zegt dat er nog geen aanvraag voor een vergunning is ingediend. Deventer Belang stelt dat er sprake is van “sprookjesgeld”. Dat is geld dat er niet is en alleen maar een waarde in de boeken van de gemeente heeft. In een bericht uit 2014 in de Ondernemer staat dat de nieuwe Intratuin vestiging 10.000 vierkante meter groot wordt met parkeerplek voor 450 auto’s. Als de plannen doorgaan word het de vijfde in Overijssel.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Heel veel bezwaar tegen plaatsing van 9 windturbines van 225 meter hoog langs A1 bij Deventer

De gemeente Deventer heeft ruim 650 reacties met voornamelijk veel kritiek en ...