Ruim 2800 leerlingen bij De Scheg tijdens Koningsspelen

Op vrijdag 24 april 2015 stond Sport- en Belevingscentrum De Scheg in Deventer in het teken van de Koningsspelen 2015. Tv-presentator Pepijn Gunneweg opende het sportevenement samen met loco burgemeester Hartogh Heys waarna het gezamenlijke Koningsontbijt begon voor de leerlingen en begeleiders van basisscholen uit Deventer. Na de warming-up met de dans ‘Energie’ verspreidden de leerlingen zich over de verschillende sportactiviteiten.

Rond half 9 arriveerden de eerste leerlingen op de fiets. Langzaam kleurde de kunstijsbaan van Sport- en Belevingscentrum De Scheg oranje waar ruim 2300 leerlingen met hun begeleiders samen kwamen voor het ochtendprogramma van de Koningsspelen. Na de opening door Zapp presentator Pepijn Gunneweg en wethouder Hartogh Heys, het gezamenlijke Koningsontbijt en de openingsdans ‘Energie’ verzorgd door Leeuwenkuil Kunstencentrum, verspreidden de leerlingen zich naar de verschillende locaties voor de Koningssportdag.

De sportactiviteiten, georganiseerd door de combinatiefunctionarissen van Sportbedrijf Deventer in samenwerking met Raster Groep en lokale sportverenigingen, vonden zowel binnen als buiten plaats. Scholen hebben vooraf een keuze gemaakt uit activiteiten in het zwemparadijs, speelparadijs De Speelpool, het indoor sportaanbod van lokale sportverenigingen en outdoor activiteiten.

Wegens het grote aantal deelnemers werd er dit jaar ook een middagprogramma georganiseerd waarbij 550 leerlingen aan het programma deelnamen. Sander Palm, sportbeleidsmedewerker bij Sportbedrijf Deventer tevens organisator van de Koningsspelen: “Het was een geweldige ochtend! Veel blije gezichten en enthousiaste reacties van zowel de leerlingen als de begeleiders ontvangen. We kunnen spreken van geslaagde Koningsspelen 2015.”

Koningsspelen 2015 Scheg Koningsspelen 2015 Scheg a

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Inbreng telers gevraagd voor toekomst Duurzaam Praktijknetwerk Akkerbouw

Het Duurzaam Praktijknetwerk Akkerbouw is een netwerk van en voor akkerbouwers. Het ...