Deventer stuurt illegale asielzoekers niet weg

De vijf grote steden in Nederland krijgen een sobere opvang voor illegalen. De VVD en PvdA hebben een compromis gesloten na een lange week van onderhandelen over de bed-bad-en-broodregeling voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven zijn de steden voor de opvang. Dat betekent dat de gemeente Deventer dus niet door kan gaan met de huidige opvang van de uitgeprocedeerde asielzoeker.

Deventer regelt nu nog de opvang voor tien uitgeprocedeerde asielzoekers, dat vertelde PvdA wethouder Jan Jaap Kolkman onlangs nog bij RTV Oost. Dat kost Deventer tussen de drie- en vijfduizend euro per maand. De wethouder volgde de Haagse discussie met verbazing. Vooral omdat naast Deventer veel gemeenten de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers mogelijk maken. De tien uitgeprocedeerde asielzoekers in Deventer zullen terug moeten naar het opvangcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Wethouder Kolkman (PvdA) geeft bij dagblad de Stentor aan de bed, bad en brood voorziening in Deventer gewoon in stand te houden. De paar duizend euro uit Den Haag kan ook ergens anders gevonden worden.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

PvdA Overijssel wil stationsloketten open houden.

De stationsloketten van Hengelo, Deventer en Zwolle moeten openblijven. Dat wil de ...