Inloopavond Stichting Ommen Samen Sterk

Blijf niet zitten onder die steen.

Stichting Ommen Samen Sterk is een vervolg op de resultaten van het project RondkOmmen. De projectgroep heeft in kaart gebracht hoe het is gesteld met de inwoners van Ommen die moeten rondkomen met een kleine of bijna lege beurs. Gebleken is dat er veel stille armoede bestaat, ook in Ommen. De Stichting Ommen Samen Sterk heeft als doel om deze groep met elkaar in contact te komen, elkaars krachten en mogelijkheden aan te spreken om het leven weer met beide handen aan te pakken en vooral om het taboe rondom schulden en armoede te doorbreken. “U bent namelijk niet de enige in deze situatie! Het gaat er nu om dat het bekend wordt dat er een groot aantal mensen elke dag moet leven in onzekerheid, schaamte en angst”, zegt Ellen Walhout, die als secretaris bij Stichting Ommen Samen Sterk is betrokken. De Stichting heeft nu al bereikt dat de gemeente en instanties zoals Woningstichting De Veste willen weten en willen luisteren naar wat er speelt onder deze groep inwoners. “Dat is een grote doorbraak want met begrip, aandacht en hulp komen we met elkaar weer op de juiste weg en kunnen we met elkaar werken aan beter levensomstandigheden. Daar heeft iedereen recht op”, geeft Ellen aan. De Stichting Ommen Samen Sterk bestaat uit betrokken ervaringsdeskundigen die als geen ander weten wat iemand moet doormaken als hij of zij zich al maanden, soms jarenlang verstopt onder een grote steen om maar niet meer geconfronteerd te worden met de aanmaningen van de woningstichting, brieven van deurwaarders of om gewoon maar helemaal niemand meer tegen te komen op straat uit schaamte.

Bij de gemeente en de instanties zoals de Gemeentelijke Krediet Bank is nog veel te weinig bekend over deze groep mensen en vaak werken ze ook nog langs elkaar heen en dat zorgt voor nog meer frustraties. Het is goed nieuws dat deze instanties nu bereid zijn om te luisteren en te vernemen wat er allemaal gebeurt in de gezinnen die altijd op het randje leven van hoop en vrees. De Stichting Ommen Samen Sterk heeft bereikt dat deze groep mensen een gezicht krijgt en geen nummers meer zijn. ”Dit is het moment om met je eigen kracht die grote steen weer van je af te duwen en te komen naar de inloopavond om gelijkgestemden te vinden en de handreiking aan te nemen. Samen lopen we een stukje met elkaar mee en vinden de weg naar de oplossingen, er is geen drempel meer te hoog want die hebben we als stichting al bij de instanties lager gemaakt. Ze weten waarmee we komen en vanuit dat begrip kunnen we weer opbouwen”, aldus Ellen Walhout, die zelf maar al te goed weet in wat voor isolement deze doelgroep kan geraken, ze is zelf ervaringsdeskundige. Ze doet een oproep aan alle mensen die in bovengenoemde situaties terecht zijn gekomen maar ook aan de betrokkenen en naasten om naar de inloopavond te komen. Of het nu voor jezelf of voor vrienden en bekenden is, kom je licht opsteken en laat je informeren over de mogelijkheden en nog beter vertel je verhaal zodat hulp naar je onderweg is. Angst is maar voor even, spijt is voor altijd en weet dat in elke straat in Ommen iemand leeft in armoedige omstandigheden, maar je ziet het niet. “Kom ontdekken dat jouw probleem ook andermans problemen zijn, het overkomt niet jou alleen. Weet dat je welkom bent”, zo roept Ellen iedereen op namens de Stichting Ommen Samen Sterk. Deze inloopavond van de Stichting Ommen Samen Sterk zal plaatsvinden op aanstaande donderdagavond 23 april om 19:30 uur, bij woningstichting de Veste aan de Eskampweg 1 te Ommen. Meer informatie kunt u krijgen via info@ommensamensterk.nl

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Deventer Huisgenoten genoodzaakt om te stoppen met lounge en instroom niet vitale ouderen.

Deventer Huisgenoten is met haar huiskamerformule een succesvol voorbeeld van een gemeenschap ...