GAE voetbaldag bij FC RDC

Go Ahead Eagles en Sportbedrijf Deventer organiseren samen de eerste Voetbaldag op woensdag 22 april 2015 op de sportvelden van voetbalvereniging FC RDC. De voetbaldag vindt plaats tijdens de Nationale Sportweek van 18 tot en met 25 april 2015. Leerlingen uit het basisonderwijs zijn van harte welkom deel te nemen aan het programma waarbij meedoen belangrijker is dan winnen.

De Nationale Sportweek is opgezet om te laten zien hoe gezond, maar vooral hoe leuk sporten is. De GAE Voetbaldag is daar een groot voorbeeld van. Naast het actieve voetbaltechnisch parcours, wordt er aandacht geschonken aan gezonde voeding, levensstijl en beweging. Ervaring in voetballen is geen noodzaak want tijdens het programma worden ook andere talenten gevraagd. Met behulp van de Go Ahead Eagles scorekaart doorlopen kinderen de elf onderdelen van het parcours. Elk onderdeel representeert een specifieke positie uit de traditionele 4-3-3 opstelling van Go Ahead Eagles. Deelnemers die alle elf onderdelen hebben voltooid, ontvangen bij inlevering van de ingevulde Go Ahead Eagles Scorekaart een leuke attentie. Op woensdag 22 april 2015 vindt de eerste GAE Voetbaldag plaats bij FC RDC. De tweede Voetbaldag is op zaterdag 23 mei 2015 bij SV Helios. Tijdens deze voetbaldagen wordt er ook aandacht geschonken aan het Meidenvoetbal Project Deventer waarbij werving van voetbalmeiden centraal staat. De verenigingen FC RDC en SV Helios zijn hierbij nauw betrokken.

Programma Leven als een prof: De GAE Voetbaldag is onderdeel van het programma ‘Leven als een Prof’, een programma van Go Ahead Eagles, meer dan Voetbal. Naast de verbinding tussen Go Ahead Eagles en de stad, heeft het programma als doel om gezondheid onder basisschoolleerlingen te promoten. In dat kader is het programma ‘Leven als een prof’ opgesplitst in 3 delen: themalessen, Go Ahead Eagles Voetbaldagen en de Deventer Schoolvoetbaldagen. De vijf themalessen bestaan uit de onderwerpen Gezondheid, Hygiëne, Fairplay, Sport & Bewegen en Financiën. De leskaarten, ontwikkeld door de combinatiefunctionarissen van Sportbedrijf Deventer, zijn gebaseerd op het leven als profvoetballer. Na afloop van de themalessen wordt de theorie in de praktijk gebracht in de gymles. De GAE Voetbaldag is de kickoff van het nieuwe programma waarna diverse scholen in de gemeente Deventer starten met de themalessen.

Deventer Schoolvoetbaldagen: Tijdens de Deventer Schoolvoetbaldagen op maandag 4 en dinsdag 5 mei op de sportvelden van DC & FC Koninklijke UD worden de onderwerpen uit de themalessen uitgelicht in videobeelden waarin bekende selectiespelers van Go Ahead Eagles de hoofdrol spelen.  Tevens zal het voetbaltechnisch parcours van de Go Ahead Eagles Voetbaldagen aanwezig zijn.

 

 

 

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

PvdA Overijssel wil stationsloketten open houden.

De stationsloketten van Hengelo, Deventer en Zwolle moeten openblijven. Dat wil de ...