Openluchtspel Bathmen mei 2015

Het openluchtspel dat in Bathmen in mei wordt opgevoerd komt duidelijk op stoom. De organisatie is bezig met het organiseren van de kleding, bijzondere voertuigen worden uit het hele land opgetrommeld, decorstukken worden gebouwd, licht en geluid wordt tot in de finesses voorbereid, de PR machine raakt op toeren en het belangrijkste: de spelers zijn volop aan het repeteren. Business as usual zou je denken. Toch is dit openluchtspel ‘anders dan anders’. Het verschilt ten opzichte van vorige openluchtspelen in die zin dat niet een authentiek verhaal wordt neergezet. Fictieve gebeurtenissen, uit het leven gegrepen, gerelateerd aan Bathmense omstandigheden vormen de basis van het verhaal.

Het ‘anders dan anders’ zit ‘m ook met name in de bijzondere samenwerking met Bathmens meest ervaren rockband: Kabaal. En hoewel de heren van Kabaal rock ’n roll hoog in het vaandel hebben staan, zal tijdens “… brokstukken bouwen” blijken dat ze ook voortreffelijk ballads en zelfs smartlappen kunnen vertolken. Items die in het verhaal spelen: 25 jaar bevrijding (het is 1970) met de bouw van een praalwagen voor de optocht, de dochter van de caféhouder die niet kan kiezen tussen Tom en Dwight, kraker Leo met zijn kompaan Charly, het oprichten van een rockband, invulling van een stukje dorpskern en mensen die worstelen met hun (oorlogs)verleden.

Iedereen heeft in zijn verleden wel eens brokken gemaakt en is met brokstukken komen zitten. Maar hoe ga je er mee om: laat je je leven een puinhoop worden  of ga je met deze ‘… brokstukken bouwen’ aan een nieuwe toekomst? Komt dat zien op 5, 8, 9, 13, 14 en 16 mei. Evenals de organisatie komt ook de kaartverkoop duidelijk op stoom. Nadat de eerste toegangskaarten waren uitgereikt aan de buren van de speellocatie aan de Schoolstraat gingen en gaan de tickets vlot over de toonbank. Hebt u nog geen kaarten? Ga dan naar www.openluchtspelbathmen.nl en bestel de kaarten online. Bovendien kunt u kaarten verkrijgen  bij het Infopunt in Cultuurhuus Braakhekke.  Elke werkdag van 10 tot 16 uur.

Openluchtspel Bathmen 2015a Openluchtspel Bathmen 2015b

 

 

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

College gemeente Raalte stelt verruiming openingstijden winkels voor

Het college van de gemeente Raalte stelt aan de gemeenteraad voor om ...