Opgeruimd staat netjes op de Worp, maar ook graag in heel Deventer

Vijf jaar lang strijdt een groep bewoners van de Worp actief tegen zwerfafval. Op de stranden langs de IJssel, maar ook in de straten, langs het fietspad naar de andere kant van de rivier en in het park. Al met al zijn zo’n dertig vrijwilligers actief bij WorpWegWerpVrij. Wethouder Jan Jaap Kolkman onthulde  zaterdag 4 april een Blikvanger én bedankt de groep voor het vele werk dat de leden verrichten.

Op deze frisse Paaszaterdag zijn zo’n twintig vrijwilligers in de weer met grijpers en vuilniszakken. Hoewel de strandjes nog niet heel vervuild zijn – daarvoor is het weer simpelweg nog niet mooi genoeg geweest – verzamelen ze toch een flinke hoeveelheid zwerfafval. ‘De Worp is een wijk met een prettige woonsfeer’, constateert wethouder Jan Jaap Kolkman.

‘Met elkaar de wijk schoonmaken is hier een organisch proces, het gaat bijna vanzelf. Mensen weten elkaar te vinden en aan te spreken. Ik wil al die betrokken, actieve bewoners hartelijk danken namens het gemeentebestuur.’

In de IJssel: De wethouder refereert aan de zomer van zes jaar geleden, toen er heel veel zwerfafval op de Worp lag en bewoners het gevoel kregen dat de gemeente daar niets aan wilde doen. Bewoner Boudewijn Betzema dreigde toen het afval dan maar in de IJssel te kieperen. Dat resulteerde in een grote schoonmaakactie, in de oprichting van de groep WorpWegWerpVrij in 2010 én meer betrokkenheid van de gemeente.

De gemeente geeft Buurtbeheerbedrijf Cambio (onderdeel van Circulus-Berkel) de gelegenheid om het verzamelde afval op te halen, er staan extra afvalbakken die regelmatig worden geleegd en de Deventer Schoon Familie ondersteunt de bewoners met opruimmaterialen en PR.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Aanpak overlast uitgeprocedeerde asielzoekers Vechtdallijn kost 1.5 miljoen

De stewards op de Vechtdallijn moeten stelselmatig zwartreizigers aanspreken en daarbij worden ...