Lezing Historische Vereniging Wijhe over boeren in Salland

Dinsdagavond 14 april geeft historicus Ewout van der Horst een lezing over veranderingen in de agrarische sector in Salland in de afgelopen eeuw. De presentatie vindt plaats in het kader van de algemene ledenvergadering van de Historische Vereniging Wijhe.

Sinds de jaren vijftig is de agrarische sector in hoog tempo gemoderniseerd. Ontwikkelingen als mechanisatie, schaalvergroting en specialisatie maakten een einde aan de klassieke gemengde boerenbedrijven in Salland. Ewout van der Horst, consulent streekgeschiedenis bij Stichting IJsselacademie, onderzoekt dit proces van modernisering door gesprekken te voeren met direct betrokkenen.Hoe hebben zij al die veranderingen ervaren? Welke invloed had de modernisering op hun leven? Wat is er van hun bedrijf geworden?

De Olster historicus vertelt dinsdag 14 april over zijn eerste bevindingen op basis van dit interviewproject. De lezing vindt plaats na afloop van de algemene ledenvergadering van de Historische Vereniging Wijhe en begint om 20.30 in het Langhuus. Dit programmaonderdeel is voor iedereen toegankelijk.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Deventer Huisgenoten genoodzaakt om te stoppen met lounge en instroom niet vitale ouderen.

Deventer Huisgenoten is met haar huiskamerformule een succesvol voorbeeld van een gemeenschap ...