Deventer college wacht met vijfde coffeeshop

Na de sluiting van coffeeshop Maya vorig jaar, heeft burgemeester Andries Heidema besloten nog niet te starten met de procedure voor een vergunning voor een vijfde coffeeshop. De gemeente kijkt of een aanbod van vier coffeeshops toereikend is. Nu zijn er nog vijf toegestaan in Deventer. De gemeente heeft hierover gesproken met de exploitanten van de huidige coffeeshops, politie en het Openbaar Ministerie. Die zien geen noodzaak voor een vijfde coffeeshop.

Uit de gesprekken blijkt onder meer dat jongeren later beginnen met het gebruik van wiet en cannabis. Dit komt onder andere door het rook- en alcoholverbod voor jongeren onder de achtien en door goede voorlichting. Ook heeft het sluiten van coffeeshop Maya niet geleid tot extra overlast bij de andere coffeeshops.

Er lijkt geen maatschappelijke behoefte te bestaan aan een vijfde coffeeshop, ook omdat de functie van een coffeeshop meer verandert naar een afhaalpunt. Tactus verslavingszorg bevestigt dit beeld. Het komende jaar volgt de gemeente hoe de huidige situatie zich ontwikkelt. In het voorjaar van 2016 wordt besloten of Deventer definitief terug gaat naar vier coffeeshops.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Speler GA Eagles jeugdteam getroffen door coronavirus

GAE is getroffen door een coronabesmetting. Het gaat om een speler van ...