Wachtgeld van oud-wethouders Deventer individueel blijft geheim

Dagblad de Stentor meldt dat de gemeente Deventer niet bekend hoeft te maken hoeveel wachtgeld oud-wethouders individueel kregen. De Raad van State bepaalde dat persoonlijk belang van de oud-wethouders zwaarder weegt dan openbaar maken hiervan. De Stentor stapte naar de rechter want de gemeente maakte alleen bekend hoeveel wachtgeld er in totaal is uitbetaald. De gemeente weigerde om  aan te geven hoeveel geld de oud-wethouders afzonderlijk kregen. De rechter stelde de Stentor eerst in het gelijk en vond dat openbaarheid zwaarder moet wegen. De Raad van State, het hoogste gerechtsorgaan in Nederland stelde de gemeente nu weer in het gelijk. Dat betekent dat het eindstation voor het verloop van deze zaak is bereikt, verdere juridische stappen om deze individuele gegevens alsnog boven tafel te krijgen zijn niet mogelijk.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Auto klapt frontaal tegen een boom bij Heeten

Een automobilist is vrijdagmorgen tegen een boom aangereden op de Spanjaardsdijk bij ...