Raalte verkoopt Mariaschool Heino

De voormalige Mariaschool in Heino is verkocht. Het karakteristieke schoolgebouw en achterliggende plein krijgen een nieuwe bestemming. De koper is van plan in het schoolgebouw te gaan wonen en op het schoolplein woningen te ontwikkelen.

Door de totstandkoming van de brede school Ons Plein in Heino is de voormalige Mariaschool aan de Canadastraat 37 in Heino in 2014 vrijgekomen. Het schoolgebouw is een gemeentelijk monument. Medio 2014 heeft het college van burgemeester & wethouders besloten het gemeentelijke gebouw en de omliggende gronden af te stoten. Eind 2014 is de verkoop gestart en in januari zijn de drie kijkdagen druk bezocht.

Op 5 maart jl. vond de openbare verkoop bij inschrijving plaats en opende de notaris in de Mariaschool onder veel belangstelling de enveloppen. Er zijn 4 biedingen uitgebracht. Op 17 maart heeft het college de Mariaschool in Heino gegund aan de hoogste inschrijver voor een bedrag van 315.150 euro.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Corona Actueel 12 mei

Corona Actueel van woensdag 12 mei 2021 in Veiligheidsregio IJsselland. Salland is ...