Heggenvlecht voor ‘Het Rondje Knapenveld’ in Raalte

Vorig jaar september is ‘Het Rondje Knapenveld’ officieel geopend. Om het Knapenveld is een mooie wandelroute aangelegd, om in de Sallandse natuur een ommetje te lopen. Kristianne van der Put van Landschapsbeheer Drenthe en Vlechtwerk advisering, is een heg aan het vlechten op deze route. De gevlochten heg is een ondoordringbare afscheiding tussen de landerijen van verschillende boeren. Tot de jaren vijftig waren de meidoornheggen een vast onderdeel van het landschap. Door de verdwijning van de heggen zijn veel paden voor dieren verloren gegaan. Heggenvlechten is op de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed geplaatst. Daarmee maakt het oude ambacht kans om als UNESCO Werelderfgoed aangemerkt te worden.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

PvdA Overijssel wil stationsloketten open houden.

De stationsloketten van Hengelo, Deventer en Zwolle moeten openblijven. Dat wil de ...