Open dag ModelSpoorClub Deventer

Zaterdag 28 maart houdt de ModelSpoorClub Deventer een open rijdag, van 10.00-16.00 uur in het clubgebouw Nijmegensestraat 9D. Kom kijken, wij willen u kennis laten maken met de ModelSpoorClub Deventer in al haar facetten

De modelspoorclub houdt zich sinds 1984 bezig met het bouwen van modelspoorbanen. Hier hoort, behalve het aanleggen van spoorbanen, natuurlijk ook het nabootsen van landschappen, het ontwerpen en bouwen van huizen en het bouwen van elektrische en digitale besturingssystemen bij. Door het regelmatig houden van open dagen, het deelnemen aan beurzen en tentoonstellingen enz. proberen wij meer bekendheid te geven aan deze veelzijdige hobby. Iedereen, vanaf 9 jaar, is bij ons welkom als lid. Ook degenen die denken: “dat lijkt me leuk, maar ik kan dat niet” is van harte welkom want ons motto is: ‘al doende leert men. Met elkaar ontstaan er altijd weer leuke resultaten en iedereen kan iets inbrengen!. De Modelspoorclub telt ongeveer 32 leden die samen de model hobby beoefenen.

Op dit moment staan in onze ruimte de volgende banen:

De gelijkstroombaan , in schaal 1:87 (H0)

Deze baan is geheel nieuw in haar opbouw en is bijna klaar. Het onderstel is opgebouwd uit traperuitvormige delen. De baan wordt met behulp van een computer bestuurd, maar de locomotieven hoeven bij deze baan niet digitaal geregeld te zijn. Rijopdrachten kunnen op aan de baan gegeven worden via een bedieningspaneel.

De gelijkstroombaan , in schaal 1:160 (N)

Deze baan heeft een afmeting van 6 bij 6 meter. Het is een vlakke baan met een typisch Nederlands landschap. Vanwege de kleinere schaal liggen hier veel meer rails dan op een H0-baan. Deze baan biedt de gebruiker daardoor veel rangeermogelijkheden en wordt nu geheel gerenoveerd.

De wisselstroombaan, in schaal 1:87 (H0, systeem Märklin digitaal)

Een uit modules van 120 bij 60 cm bestaande baan totale lengte plm 20 meter.

Deze baan wordt digitaal bestuurd met behulp van een regelunit van Uhlenbrock, type Intellibox. Ook de locomotieven zijn voorzien van digitale decoders. Deze baan is nu geheel rijklaar en is demontabel en is nu twee maal te zien geweest bij andere verenigingen.

De Jeugdbaan, in schaal 1:87 (H0, wisselstroom, Märklin analoog)

Deze baan wordt door onze jeugdleden gebouwd volgens een ontwerp van de jeugdleden zelf.

 

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Inhoud 435ste uitzending Salland Sport (17 januari 2020)

Vanmiddag start om 14.00 uur een nieuwe uitzending van Salland Sport! We ...