Extra miljoenen voor schonen voormalig Olasfaterrein in Olst

Voor het opruimen van de laatste resten van de bodemvervuiling op het voormalige Olasfaterrein in Olst trekt de provincie Overijssel nog maximaal vier miljoen euro uit. Dat vertelde Rob Heetland namens de provincie Overijssel aan Salland TV. Het meeste werk op het Olasfaterrein in Olst is inmiddels al wel gebeurt. Op dit moment wordt de kern van de verontreiniging geschoond.  Jaren geleden zijn er al vaten en ander grof materiaal weggehaald. Daarna is het opruimen van de verontreiniging in verschillende fases voortgezet.

Daartoe zijn ook de oevers van de IJssel geschoond en de IJsselbodem. Op dit moment wordt er op 12 meter diepte onder de grond geschoond. Het eerste deel van het terrein is nu zo goed als schoon. Het tweede en derde deel van het  schonen met stoom daar komt nu extra geld voor beschikbaar, dat is de genoemde 4 miljoen.  Het gaat om een nieuw geconstateerde vervuiling. Er is extra geld nodig om snel te kunnen doorstarten met het verplaatsen van de reinigingsapparatuur . Met de woonomgeving is afgesproken dat de stoomreiniging uiterlijk op 31 december dit jaar stopt. Als alles echt mee zit is het de bedoeling dat het terrein ergens in 2016 helemaal schoon is.

 

 

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Aanpak overlast uitgeprocedeerde asielzoekers Vechtdallijn kost 1.5 miljoen

De stewards op de Vechtdallijn moeten stelselmatig zwartreizigers aanspreken en daarbij worden ...