Leerlingen Kei13 winnen ‘Heel Deventer bakt… een bruidstaart’

Leerlingen uit groep 7 en 8 van Kei13 zijn de winnaars geworden van de taartenbak-wedstrijd ‘Heel Deventer bakt… een bruidstaart’. Ruim 50 kinderen en volwassenen hebben zich afgelopen dagen ingespannen om de lekkerste en origineelste bruidstaart te bakken. Op woensdag 11 maart werden in de Oude Mariakerk hun inzendingen bekeken en geproefd door een vakjury onder voorzitterschap van wethouder Robin Hartogh Heys.  De wedstrijd ‘Heel Deventer bakt… een bruidstaart is onderdeel van de foto-expositie ’Trouw en in beeld’  die nog tot en met 11 april 2015 te zien is in de Oude Mariakerk, Nieuwe Markt 35 in Deventer. Fotograaf Paul Breuker laat met ‘Trouw en in Beeld’ zien dat een trouwdag meer is dan statieportretten en romantische taferelen. Hij toont hartverwarmende beelden van bruidsparen, hun familie en vrienden. Met momenten van geluk, van hectiek, chaos en vertwijfeling, vaak heel subtiel en naturel in beeld gebracht.

Eén van de prijswinnaars is Nienke (11 jaar). “We hebben de taart met z’n zevenen gemaakt. En één begeleider maar die heeft verder niks gedaan en kwam alleen af en toe kijken hoe het ging. We zijn er vanmiddag wel drie of vier uur mee bezig geweest. Dat was wel haasten, want we hebben ook zelf eerst alles gekocht wat we nodig hadden. Daarvoor hadden we op internet gekeken naar ideeën. En iedereen had wel wat leuks gevonden, dus toen hebben we dat gemengd en dat is onze taart geworden.” ‘Heel Deventer bakt… een bruidstaart’  is georganiseerd door KunstaanZ in samenwerking met Raster Welzijn. Met de wedstrijd worden kinderen en volwassenen uit de gemeente Deventer nadrukkelijk betrokken bij moderne kunst. Een rondleiding langs alle geëxposeerde foto’s was dan ook een feestelijke afsluiting van een smakelijk evenement.

 

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Online wegwijzer voor ondernemers …inDeventer!

Deventer Marketing heeft in samenwerking met het Ondernemershuis Deventer een nieuwe website ...