College weer niet transparant over verkoop Grijze Silo Havenkwartier Deventer

De VVD fractie in de gemeente Deventer blijft zich zeer kritisch opstellen over de verkoop van de grijze silo op het Havenkwartier aan particulieren. Ze stellen nu voor de derde keer vragen over de transactie omdat het college tot twee keer toe geen antwoord geeft op schriftelijke vragen. De handelswijze van het college  is volgens de VVD nadelig voor de belastingbetaler in de gemeente Deventer. Het college heeft het pand (de grote grijze hoge silo) verkocht voor 10.000 euro op basis van een taxatiewaarde van o euro en reparatiekosten van 90.000 euro.

Maar, zo stelt de VVD dan heeft het college niet nagedacht over de opbrengsten van de antennes van een aantal telecomproviders die ruimte huren boven op deze silo. De jaaropbrengst daarvan is volgens het college 20.000 euro.  Dat vertegenwoordigt volgens de VVD een waarde van 200.000 euro aan gemeenschapsgeld. Het is overigens maar de vraag of deze inkomsten wel juist zijn, gemiddeld betalen telecomproviders volgens Salland TV ongeveer 15.000 euro per jaar per provider. Ook geeft het college in de beantwoording aan dat er nieuwe inzichten zijn die ervoor zorgen dat gederfde inkomsten een veelvoud van bespaarde onderhoudskosten zullen zijn. Dus een goede deal volgens het college. De VVD stelt nu voor de derde keer vragen over de transactie.

Het college krijgt weer vragen voor de kiezen:

1. Waarom heeft u de mogelijke opbrengsten voorafgaand aan de transactie niet zorgvuldiger in beeld gebracht?

2. Wat zijn met de kennis van nu in totaliteit de voor- en nadelen van de transactie met betrekking tot de grijze silo?

Ook stelt de VVD dat gelet op het aanzienlijke maatschappelijke belang en de bedragen waar het om gaat is het vanzelfsprekend is dat de gemeente op een transparante een ontwikkelende partij selecteert. Dit luistert nog nauwer doordat de gemeente de silo heeft voorgedragen voor de internationale wedstrijd Europan 11 met een prijswinnend voorstel als resultaat en helemaal nu de indruk ontstaat dat het om een begunstigende overeenkomst gaat.

3. Hebben alle mogelijke ontwikkelende partijen en meer in het bijzonder partijen die van belangstelling blijk gegeven hebben, dezelfde kansen gekregen om voorstellen te ontwikkelen en hebben ze daarbij dezelfde informatie gekregen over mogelijke voor- en nadelen? 

 

 

 

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

CoronaActueel 23 november

CoronaActueel 23 november 23-11-2020 CoronaActueel.pdf Ga voor meer info naar www.Salland1.nl