Wijkcentrum5hoek doet het prima in Deventer

Gezellige middagen voor senioren, kinderdisco, samen eten, yoga, schilderen, huiswerkbegeleiding, en vergaderen. Het is nog maar een greep uit de activiteiten die georganiseerd worden in Wijkcentrum5hoek. Het is amper een half jaar open, maar de constatering mag zijn: het wijkcentrum is nu al bijna niet meer weg te denken in de wijk en voorziet duidelijk in een behoefte in de Vijfhoek. In de afgelopen jaren is er geen plek waar bewoners of kleinschalige groepen bij elkaar kunnen in de Vijfhoek, terwijl dat toch een van de grootste woonwijken van Deventer is. Een plek om te vergaderen, cursussen te geven of te volgen of gewoon gezellig bij elkaar te komen wordt node gemist in de wijk.

Een locatie is er wel! Want een gebouw dat ooit, toen de wijk net bewoond werd, heel even als activiteitencentrum is gebruikt, komt – met de verhuizing van de gebruikers naar een andere locatie -vrij. Een groep bewoners, onder leiding van initiatiefnemer en wijkbewoner Peter Brink, ziet de kans schoon. Ze richten een stichting op, vragen subsidie aan (en krijgen die van WijDeventer) en beginnen nog voor de zomer van 2014 aan een grondige verbouwing van het pand. Het resultaat mag er zijn: alle beschikbare ruimten zijn praktisch en mooi ingericht en de ontmoetingsruimte heeft met een bar en mooie tafels en stoelen een complete metamorfose ondergaan. Er zijn twee beheerder (en als het goed is komt er binnenkort een derde) en zij houden samen met een flinke groep vrijwilligers de boel draaiende. Het centrum is geopend op maandag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur en van 19-22.00 uur, én op woensdagmorgen.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Deventer Huisgenoten genoodzaakt om te stoppen met lounge en instroom niet vitale ouderen.

Deventer Huisgenoten is met haar huiskamerformule een succesvol voorbeeld van een gemeenschap ...