Havezathe Den Alerdinck in Laag Zuthem krijgt vergunning voor horeca-activiteiten

Havezathe Den Alerdinck krijgt een gewijzigde omgevingsvergunning voor het organiseren van horeca-activiteiten. De gemeente Raalte past de oorspronkelijke vergunning aan naar aanleiding van gesprekken die de afgelopen tijd zijn gevoerd tussen de Havezathe, eigendom van de heer Wouter Koning, Landgoed Den Alerdinck II en de gemeente Raalte over het gebruik van de Havezathe.

De aanpassing dient het belang van behoud van gronden en gebouwen behorende bij de Havezathe en biedt voorts waarborgen ter voorkoming van sluipverkeer over de Grote Hagenweg en geluid- en parkeeroverlast. De aanpassingen zijn voorts van belang voor de bescherming van de biodiversiteit en handhaving van de rust voor fauna en bewoners van Landgoed Den Alerdinck II, in eigendom bij de familie Van Voorst tot Voorst. De betrokken partijen zijn tevreden met het bereikte resultaat. Met het oog op de toekomst is besloten de lopende procedure bij de bestuursrechter te beëindigen.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Heilige Lebuinus Parochie op weg naar 2025

FOTO: archief De Lebuinusparochie gaat een nieuwe toekomst tegemoet, waarin heel veel ...