175.000 euro voor begeleiden van Deventer jongeren naar leer- en werkplek

De gemeente neemt de succesvolle werkwijze van het 1000-jongerenplan over van de provincie Overijssel. Het gaat erom jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen bij het halen van een diploma en uiteindelijk het vinden van een baan. Het plan wordt onderdeel van de gemeentelijke aanpak om jeugdwerkloosheid te voorkomen. De provincie levert een bijdrage van 175.000 euro. Het 1000-jongerenplan, een initiatief van de provincie, bestaat al een aantal jaar. De provincie geeft dit jaar subsidie aan de gemeente om de aanpak verder te ontwikkelen. Pactum jeugdhulp, Deventer Werktalent en het Jongerenloket zetten zich hier samen voor in. Kern van het plan is dat jongeren een traject wordt aangeboden waarin een zelfstandige woonplek, opleiding en uiteindelijke uitzicht op een baan centraal staan.

 

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Heel veel bezwaar tegen plaatsing van 9 windturbines van 225 meter hoog langs A1 bij Deventer

De gemeente Deventer heeft ruim 650 reacties met voornamelijk veel kritiek en ...