Werkstraffen geëist voor ontucht tijdens voetbalkamp

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft werkstraffen geëist tegen drie mannen uit Schalkhaar (44 en 25 jaar) en Deventer (20 jaar). De mannen worden verdachte van het plegen van ontucht met en het mishandelen van pupillen tijdens een jeugdvoetbalkamp in juni 2014 in Vlodrop. Tijdens het voetbalkamp werden traditiegetrouw kinderen gekleed onder de douche gezet. Ze hadden 10 seconden de tijd om zich uit te kleden, maar moesten hun onderbroek aanhouden. Om het de kinderen deze keer iets moeilijker te maken werden ze getaped aan handen en voeten. Ook werd meestal iets op hun rug geschreven.

Vervolgens moesten ze naar buiten lopen om zich aan de anderen te laten zien. Twee jongens van 11 en 12 jaar moesten dit keer echter alles uittrekken, ook hun onderbroek. Een van de jongens kreeg een plastic bekertje voor zijn geslachtsdeel getaped en de ander een theedoek. Zij moesten zich zo tonen aan de rest.

De officier van justitie beoordeelt deze feiten als ontucht. “Naar mijn oordeel hebben de handelingen van verdachten ten aanzien van deze jongens, in onderling verband en naar uiterlijke verschijningsvorm te gelden als contact van seksuele aard in strijd met de sociaal-ethische norm en kan daarmee als ontucht worden gekwalificeerd”. De mannen worden ook verdacht van de mishandeling van een 13-jarige jongen. De jongen is ontkleed tot op zijn onderbroek met veel tape op zijn blote lichaam vastgetaped aan een tafel. Zo strak dat het pijn deed.

De 25- jarige man wordt nog een mishandeling ten laste gelegd. Hij zou een pupil vastgepakt hebben en hem hardhandig gevloerd hebben. “Bij het voetbalkamp zijn veel grenzen overtreden”, aldus de officier. “Wat door verdachten voetbalhumor wordt genoemd is door mij gekwalificeerd als strafbare feiten. Het gaat hier om de bescherming van de lichamelijke integriteit van jonge kinderen. Door de beslissing tot dagvaarden wil het OM duidelijk maken dat dit handelen niet wordt getolereerd”.

De 44- jarige man wordt gezien als de bedenker van het spel. Tegen hem is 160 uur werkstraf geëist en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van 2 jaar. Tegen de andere twee, die meegegaan zijn in het spel, is 120 uur werkstraf geëist en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand met een proeftijd van twee jaar.

 

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

PvdA Overijssel wil stationsloketten open houden.

De stationsloketten van Hengelo, Deventer en Zwolle moeten openblijven. Dat wil de ...