Serious Request in Deventer: ik zei het toch?

Enkele weken terug heeft de raad een motie aangenomen, waarin het college werd opgedragen om onderzoek te doen naar de haalbaarheid en kosten voor het organiseren van Serious Request 2016 in Deventer. Dit onderzoek heeft onder andere opgeleverd, dat de totale kosten kunnen variëren van 400.000 tot 550.000 euro. Voor dit bedrag moet de gemeente in zijn geheel garant staan en het streven is dat er 50% van deze kosten vanuit de samenleving (lees MKB en horeca) wordt opgehoest. Dit betekent, dat de gemeente 200.000 tot 275.000 euro extra moet betalen vanuit de lopende begroting. Dat geld is niet beschikbaar, want de gemeente is nog steeds op zoek naar extra bezuinigingen om de begroting sluitend te houden.

Als er vanuit de samenleving geen 50% wordt bekostigd, wat de afgelopen edities nog nooit is gelukt, dan lopen de kosten voor de gemeente nog verder op.
Laat al deze bedragen nu precies zijn wat onze raadsleden ook al hebben benoemd, vòòr het onderzoek was uitgevoerd. Dit onderzoek is complete verspilling van tijd, geld en moeite geweest. Het enige wat je nodig had om de informatie boven water te krijgen was internettoegang, een apparaat met Google en een toetsenbord. Het is namelijk 2015 en alle steden, die de afgelopen 5 jaar Serious Request hebben georganiseerd hebben alle gegevens publiekelijk beschikbaar! Net als 3Fm dat ook heeft. Dus na een paar weken weten we nu allemaal wat we eigenlijk toch al wisten.

Voor Deventer Belang verandert dit onderzoek dan ook helemaal niets. In deze tijden van harde bezuinigingen op veel voorzieningen, vonden wij het en vinden wij het nog steeds niet verantwoord om meer dan 200.000 euro uit te geven aan Serious Request. Dit staat los van de goede doelen die Serious Request steunt of het grote feest wat dit evenement is.

De rest van de raad had ook op 28 januari al een definitief standpunt in kunnen nemen over dit voorstel in plaats van tijd en geld te verspillen. Op 18 februari is het uur van de waarheid. Dan gaat de raad beslissen of ze minimaal 200.000 euro extra belastinggeld gaan uitgeven aan Serious Request, terwijl op hetzelfde moment bezuinigingsvoorstellen moeten worden afgehamerd. Deventer Belang zal tegen stemmen in het algemeen Deventer Belang.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Deventer Huisgenoten genoodzaakt om te stoppen met lounge en instroom niet vitale ouderen.

Deventer Huisgenoten is met haar huiskamerformule een succesvol voorbeeld van een gemeenschap ...