Dag van het bos in Holten

In de voorjaarsvakantie, op zaterdag 21 februari, staat het bos centraal bij Natuurdiorama Holterberg. Deze dag begint om 14.00 uur in het natuurmuseum en wordt voorgezet in het bos van Daantje Das. Daar wordt gedemonstreerd hoe bomen omgezaagd worden én hoe die vroeger met behulp van paardenkracht uit het bos werden gesleept. Koudbloedpaarden zijn zwaar gebouwde sterke paarden met een rustig temperament. Drie van deze geweldenaren komen naar de Holterberg en ziet u aan het werk. Als de bomen uit het bos zijn gesleept is het de beurt aan houtkunstenaar Remco Rensen. Met een motorzaag tovert hij voederhuizen, eekhoorns, uilen en wat u maar wenst uit een boomstam. Boven het houtvuur in de vuurkorf kunnen kinderen een broodje bakken en natuurlijk is er hete chocolademelk.

Het programma op zaterdag 21 februari start om 14.00 uur.
Deelname kost € 3,00, dit is voor de kinderen inclusief een broodje bakken.

Tijdens de voorjaarsvakantie is het natuurmuseum dagelijks open van 11.00 tot 17.00 uur. Natuurdiorama Holterberg is te vinden aan de Holterberbergweg 12 te Holten.  Meer informatie op onze website www.museumholterberg.nl

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Salland Sport/interview: John Beijen de nieuwe trainer van Wijhe’92 (17-01-21)

John Beijen is de nieuwe trainer van Wijhe’92 1. Vanaf komend seizoen ...