Olst-Wijhe wil oorzaak vernietiging bestemmingsplan weten

Woensdagavond 4 februari 2015 hebben de aspirant-kopers een gesprek gevoerd met een vertegenwoordiging van de initiatiefnemer (familie Bijsterbosch), de makelaar, de aannemer en een afvaardiging van de gemeente. Aanleiding was de uitspraak van de Raad van State waarin het bestemmingsplan “Welsum, Noordwestelijke Ontwikkeling” werd vernietigd, waardoor de omgevingsvergunning voor de bouw van dertien woningen in Welsum bij het Middelstuk niet verleend kan worden. Wethouder Engberink meldde de aspirant-kopers op voorhand dat uiterlijk vrijdag 13 februari de eerste resultaten van een onderzoek op tafel zullen liggen. De gemeente wil precies weten hoe dit heeft kunnen gebeuren en waar het fout is gegaan. De gemeente wil dit in de openbaarheid verantwoorden.

Wethouder Herman Engberink: ‘Wij zijn net als de aspirant-kopers en de initiatiefnemer Wim Bijsterbosch onaangenaam verrast en erg teleurgesteld door de uitspraak. We wilden dit plan heel graag realiseren en dat willen we nog steeds. We leggen ons er dan ook niet bij neer. Wij gaan in overleg met Wim Bijsterbosch om te bekijken of dit plan alsnog kan worden gerealiseerd, al dan niet aangepast’.

Vanavond krijgen inwoners van Welsum en andere belangstellenden de mogelijkheid om hun vragen over de gevolgen van de uitspraak te stellen tijdens een inloopbijeenkomst. Iedereen kan binnenlopen tussen 20.00 en 21.00 uur in Dorpshuis De Bongerd. Medewerkers van de gemeente, de makelaar, de aannemer en een vertegenwoordiging van de initiatiefnemer zijn aanwezig om de vragen te beantwoorden.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Deventer Huisgenoten genoodzaakt om te stoppen met lounge en instroom niet vitale ouderen.

Deventer Huisgenoten is met haar huiskamerformule een succesvol voorbeeld van een gemeenschap ...