Wie wordt voorleeskampioen van Raalte ?

Op woensdag 11 februari worden door de Bibliotheek Raalte de voorleeskampioenschappen van de gemeente Raalte georganiseerd. Dit is een voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De Raalter voorleeswedstrijd wordt gehouden in KBS de Linderte. De wedstrijd is over twee dagdelen verdeeld, omdat veel basisscholen uit de gemeente zich hebben aangemeld. Dit jaar zijn er 15 schoolkampioenen die komen voorlezen. Twee van hen mogen door naar de regionale ronde (3 maart in Olst, Holstohus). De vijftien deelnemers zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8. Bij de voorronden, die plaatsvonden op de scholen, kwamen zij als de allerbeste voorlezer uit de bus. De voorlezers mogen zelf bepalen uit welk kinderboek ze gaan voorlezen. Fragmenten worden voorgelezen uit boeken van bijvoorbeeld Carry Slee, Caja Cazemier en Jacques Vriens.

De juryleden zullen het net als ieder jaar, zeer moeilijk krijgen. Er wordt o.a. gelet op tempo, stemgebruik en contact met het publiek. De juryleden zijn: Karin de Graaff, Rens Turk, Gosse Hiemstra en Anneke Grit. De presentatie wordt gedaan door Leen van der Meiden. De supporters zijn er niet alleen voor de gezelligheid. Met spandoeken mogen zij hun kampioen zo goed mogelijk aanmoedigen. De winnaars van 11 februari gaan, als de twee voorleeskampioenen van de gemeente Raalte, door naar de Regionale Voorleesronde op 3 maart in het Holstohus te Olst. Hierna volgt een provinciale finale en tot slot de landelijke finale.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Online wegwijzer voor ondernemers …inDeventer!

Deventer Marketing heeft in samenwerking met het Ondernemershuis Deventer een nieuwe website ...