Recreatiewoningen Heino mogelijk permanent

De gemeenteraad van Raalte lijkt aan te sturen op de permanente bewoning van 89 recreatiewoningen op de Stoevinge in Heino. De gemeenteraad wilde in 2012 al dat het gebied een woonbestemming kreeg. Het gaat nu dus om 89 permanente woningen. Verantwoordelijk wethouder Wout Wagenmans van Raalte gaf bij Salland TV aan dat het in eerste instantie ging om woningen waar een object gebonden overgangsrecht op permanente bewoning van toepassing was. De Provincie Overijssel was het daar niet mee eens. Die wilde dat deze woningen gewoon recreatiewoningen bleven.

Het Raalter college was het daar niet mee eens, en na tussenkomst van de Raad van State kreeg de provincie Overijssel gelijk. Nu is er een nieuw voorstel van het Raalter college om toch permanente bewoning mogelijk te maken en daar valt op 19 februari een definitief besluit over. Maandagavond zijn er nog wat technische aanpassingen besproken met de gemeenteraad. Zo mag het bouwblok gedraaid worden of gewijzigd worden mist de 350 kub van de woning omvang maar gehandhaafd blijft. Ook was er het verzoek om de ruimte voor een schuur van 30 naar 50 m2 te vergroten. Hier komt het college bij de raad nog op terug.

 

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Gratis Wintergames in Raalte voor jeugd van 6 t/m 17 jaar

Sportbedrijf Raalte organiseert samen met Sallandse Mixed Hockey Club (SMHC) de eerste ...